Ezberci Marine üç tarafı denizlerle çevrili güzel yurdumuzda deniz endüstrisinde hizmet vermek,yurt dışından ithal edilen ürünler yerine ülkemizde imal edilen deniz ekipmanları ile yerli ve yabancı gemi,yat ve küçük teknelerin ihtiyaçlarını karşılamak,özel ihtisas gerektiren branşlarda ise onarım,bakım,servis,hizmet ve eğitimlerini vermek üzere kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir.

 

 

 

Dünyanın önde gelen firmaları gücünü Cummins'ten alıyor.
160 ülke, 550 merkez,
5.000'in üzerinde bayi,
40.000 çalışan ve
9.000.000’un üzerinde
aktif hizmet veren motor!

Bir dünya devi...
1919 yılında kurulan Cummins Inc. geliştirdiği teknolojiler ve gerçekleştirdiği atılımlarla bugün dizel motorların dünyadaki en büyük tasarımcısı ve üreticisidir. Genel merkezi ABD'nin Indiana eyaletinde bulunan Cummins Inc., 160 ülkede, 550 merkezde ve 5.000'den fazla bayide hizmet veren 40.000 çalışanıyla, 35 - 3500 HP dizel motorlarda bir dünya devidir. Cummins ayrıca, jeneratör, filtre sistemleri, turboşarj, egzoz, susturucu ve yakıt sistemleri üretiminin yanında emisyon çözümlerinde de bir dünya lideridir.

Motor, güç sistemleri, yedek parça ve satış sonrası hizmetlerde bir dünya lideri!

Dört ayrı iş kolunda hizmet veren Cummins, ürettiği dizel ve doğal gaz motorları ile otobüs, kamyon, iş makineleri, maden ve denizcilik gibi pek çok alanda aktif rol almaktadır. Hizmet verdiği coğrafyalarda kurduğu geniş ve güvenilir servis ağları, yedek parça üretimi ve pazarlaması ile hizmet verdiği sektörlerin tartışmasız lideridir. Cummins, dizel veya alternatif yakıt sistemleriyle tahrikli 10-3325 kVA arasındaki jeneratör segmentinde de uluslararası pazarda lider konumundadır.

 

 

 

 

 

 

Avrupa’da lider jeneratör üreticilerinden olan Mase Generators Italy, 1 KW’dan 1600 kVA’ya kadar geniş bir jeneratör ürün yelpazesi sunan 30 yıllık bir güç sistemleri üreticisidir.

Temelleri 1970’lerin başlarında atılan şirket, Cesena’da 9.000 m2’si üretim binası olmak üzere, 16.000 m2’den büyük bir alan üzerine kuruludur.

Mase Jeneratör, 500 vatlık, hafif ve kompakt taşınabilir jeneratörler üreten bir şirket olarak kurulmuştur. Bu jeneratörler Mase’nin adının dünya çapında tanınmasını sağlamıştır. Mase Jeneratörleri, yüksek kaliteli, dayanıklı ürünlerde ve Araştırma-Geliştirme Bölümünce yapılan yenilikçi araştırmalarda lider konumdadır.

1980’lerin başlarında, Mase ilk deniz sınıfı jeneratörünü üretmiş ve aynı zamanda kara araçları üzerinde kullanılmak üzere jeneratör setleri üretmeye de başlamıştır. Ayrıca, şirket, motorlu kaynak setleri ve tersane jeneratörleri gibi ekipmanlarla ticari ürünlerini genişletmiştir.
1987’de Mase, güç çıkış aralığı 10 kVA ile 1600 kVA arasında değişen 1500 dev/dk'lık endüstriyel jeneratörler üretmeye başlamıştır. Bugün, bu güç üniteleri, şirketin temel gücünü oluşturmaktadır.

1998’de, artan kaliteli ürün ve verimli hizmet ihtiyacı şirketi, SGS ICS S.r.l. (Uluslararası Sertifikalandırma Hizmetleri) tarafından verilen, UNI EN ISO 9001 standartlarına uygun Kalite Sistem Sertifikası almaya yönlendirmiştir.

30 yılı aşkın süredir, Mase Jeneratörleri, düşük ses seviyeli, kompakt ölçülerde, düşük ağırlık/güç oranlı, yenilikçi ve şık tasarımlı jeneratör üretmektedir.

Mase Jeneratörleri, ürünlerinin ilk satın alımından itibaren uzun yıllar verimli kullanımı konusunda müşterilerine özen göstermektedir. Mase, İtalya ve dünya çapındaki teknik destek ve koordinasyon sağlayan yetkili teknik servis atölyeleri ile dünya çapında yayılmış kapsamlı bir satış ve servis ağı sunmaktadır.

 

 

 

MAX-PROP; Pervane 1975 yılında Bianchi Srl (şimdi Max-Prop Ltd) tarafından İtalya'da yapıldı ve yelkenli motorlu yatların uzun zamandır devam eden sorununu çözmüştür. Geleneksel pervaneler tarafından verilen bu yenilikçi ürün, yelken için çok iyi bir alternatif oluşturdu. Piyasadaki görünüm şu ki, adım motor iyi bir performans sağlarken, yüksek dirençleri ile de iyi bir hız sağlamaktadır.Önemli ölçüde daha hızlı, suda kendi sürüklenmesi için (pervane tarafından karşı düşük dirençli bir güç sayesinde) motora ekstra güç sağlamaktadır.

 

 

 

ABT-TRAC  Ürünleri Bütün Tanınmış Yat Üreticilerinin Tercih Ettikleri Ürünlerdir.

ÜRÜN ÇEŞİTLERİ;

1-TRAC Sayısal Dengeleyici Sistemler (Stabilizer ):

Teknenin yalpasının başlamadan durdurulması gerekir. Başlayan yalpanın durdurulması çok daha zordur. Trac dengeleyici sistemlerinin ışık hızındaki reaksiyon süresi başarısının anahtarıdır.

2-TRAC Hidrolik Ve Alternatif Akım İle Çalışan Elektrikli Manevra Pervaneleri:

Rakiplerine göre beygir gücü başına daha çok itme gücü verir. Trac’in çift pervaneli sistemi verimliliği arttırır.

3-TRAC 24 V Doğru Akım Manevra Pervaneleri:

Güçlüdürler ve uzun süre çalışabilirler. 8,10,12 beygir gücünde üretilmektedirler.

4-TRACStar Sıfır Sürat Dengeleme Sistemleri ( Zero Speed Stabilizer) :

Tekne hareket etmezken yalpalanmayı büyük ölçüde önler. Bu opsiyon mevcut Trac dengeleyici sistemlerine de ilave edilebilir.

5-TRAC Hidrolik Sistemleri:

İstendiği zaman ilave ekipman eklenebilecek şekilde tasarlanmıştır. Merkezi hidrolik sistem ırgatlara, vinçlere ve diğer hidrolik tahrikli ekipmanlara güç verecek şekilde planlanır.

6-InTRAC :

Yüksek süratli tekneler için yalpa önleyici sistemlerdir. InTRAC üniteleri teknenin aynasına, tekne alt yüzeyi ile aynı hizada olacak şekilde monte edilir. Kaldırma gücü sağlamak için InTRAC ünitesi teknenin altından aşağı doğru hareket eder ve yüksek basınçlı bir su bölgesi oluşturur.

 

 

 

 

 

 

 

Sea Recovery, son 30 yıldır en yenilikçi ve sezgisel su yapıcıları üretmiştir. Tasarımlarımıza ilk olarak bir müşterinin isteklerini dahil ederek, ürünlerimizin kalitesini arttırıyoruz. Biz, denizcilerin kendi su yapıcılarını daha fazla hak ettiğine inanıyoruz. Kafa karıştırıcı kontrolleri ve bakım ile ilgili bir endişeleri olmamalıdır. Firmamız, dünya çapında tüketiciler ve tekne imalatçıları arasında 1. su yapıcı marka olabilmektidir. Bunun için denizlerimizi kurtarma projesi çerçevesinde üstün mühendislik sistemleri kullanarak üretimlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Biz ,su yapıcıları yenilikçi bir çizgi ile sunuyoruz.

 

 

 

 

 

 

12- 173 HP beygir gücü arasında değişen kapasitesi ile Westerbeke deniz motorları tekneniz için en iyi tercihtir. Ayrıca Westerbeke gezi amaçlı ve profesyonel tekneler için 5.5 kW dan 95.0 kW ya kadar 60 Hertz ve 5.0 kW dan 80 kW ya kadar 50 Hertz de yüksek kalitede marin jeneratör serileri üretir.

Westerbeke dizel jeneratörler ve motorlar 5 yıl garantilidir. Westerbeke’nin dünya genelinde 65 ülkede hizmet vermesi müşterilerinin yedek parça ve teknik desteğe kolaylıkla ulaşabilmesini sağlamaktadır.
1937 yılında kurulan ve sadece marin sektöründe uzmanlaşan Amerikan Westerbeke firması, müşterilerine kaliteli ürün ve emsalsiz satış sonrası destek hizmetleri sağlamayı kendisine ilke edinmiştir.
-Tekne sahiplerine yıl boyunca konfor sağlar
-Tüm hava şartlarında konfor için gerekli kontrol parmaklarınızın ucunda…
 

70 yılı aşkın bir süredir Westerbeke şirketi dünya standartlarında birinci sınıf marin ürünleri üretmektedir. Westerbeke marin jeneratör ve motorları, dünyanın pek çok tekne üretim şirketi tarafından ürünlerinde standart ekipman olarak kullanılmaktadır.
Binlerce Westerbeke ürünü geçtiğimiz yüzyıl içinde özverili bir şekilde servis edilmiştir. Rotary Climate Control System bu marin tecrübemizin bir sonucudur. Bu geliştirilmiş sistem mükemmel bir şekilde sade ve etkili bir biçimde, tekne sahiplerine en uygun şekilde hizmet vermeyi sağlamak için dizayn edilmiştir.

 

 

 

 

Kompakt, Hafif ve Sessiz

Süper sessiz ses izolasyon sistemi

Fischer Panda marin jeneratörlerinin 25 kW'a kadar olan modelleri, standart "3D" ses izolasyon malzemesi ile kaplanmış "GFK" ses izolasyon kabini ile birlikte teslim edilir. Opsiyonel olarak "4DS" ses izolasyon malzemeli modelleri de yapılmaktadır. 30 kW'den daha yüksek olan modellerde ses izolasyon kabininin paslanmaz çelik versiyonu olan "Metal Professional Line" (MPL) kabinler verilir. 11 parçadan oluşur (jeneratör boyuna göre). MPL ses izolasyon kabinlerine 6-25 kW'lık modeller için ilave ücret ödenerek sahip olunabilir. 

Fischer Panda size, klasik asenkron jeneratörünün bütün avantajlarını patentli "Voltaj Kontrol Sistemi" (VCS) ile birlikte sunar. Bu sistemin sağladığı kontrol, birçok konvansiyonel senkron jeneratör tarafından bile sağlanamaz. Bunu uzun yıllardan beri yapılan çok sayıdaki test açıkça kanıtlamıştır.

Kullanım güvenliği ve çalışma ömrü hususunda Panda asenkron jeneratörler her zaman yüksek bir standarda sahip olmuşlardır. Bundan dolayı yüksek güvenlik ve koruma talep edildiği zaman Panda jeneratörler her zaman ilk tercih sebebidir. Bu, profesyonel uygulamalarda, güvenlik hizmetlerinde ve teknik müdahele birimlerinde büyük önem taşır.

Jeneratör sistemlerinde rotor en hassas parçalardan bir tanesidir. Buna rağmen, Fischer Panda size rotor için ömür boyu garanti veriyor. Asıl ısıyı üreten eleman olan sargılar sabit bölümde bulunur ve  bu yapıdan dolayı sulu soğutma etkin bir şekilde gerçekleşir. 

Fischer Panda GmbH marin ve taşıt uygulamalarına uygun kompakt ve dizel jeneratörler üretmektedir. Bu ürünlerin hepsi Fischer Panda markasıyla dünya çapında 60'dan fazla ülkede satılmaktadır. Fischer Panda'nın üretmiş olduğu su soğutmalı dizel jeneratörler yenilikçi, güvenli ve oldukça sessiz çalışan ürünlerdir. Ürün yelpazesi 200 farklı çeşit jeneratörü kapsar ve bunların performansları da 2,5 kW ile 100 kW arasında çeşitlilik gösterir. Fischer Panda jeneratörlerinin öne çıkan özellikleri etkili çift su soğutma devreli ve hafif kompakt yapısıdır. Bu özellikler sayesinde Fischer Panda sessiz dizel jeneratörler arasında önemli bir yere sahiptir. Bu kalitesi kanıtlanmış marin ve araç tipi jeneratörler gemideki tüm elektrikli sistemlere, elektrikli tahrik sistemlerine ve tüm enerji sistemlerine gerekli gücü sağlar. 1977 yılında Paderborn Almanya merkezli olarak Icemaster GmbH adıyla kurulan şirket, 2007 yılında Fischer Panda GmbH adını almıştır.

Fischer Panda 1998 yılından beri kendi üstün teknolojisini kullanarak 18.000'den fazla jeneratör üretmiştir. Fischer Panda jeneratörlerinin yüksek verimliliğinin en önemli nedenlerinden biri oldukça etkili olan soğutma sistemidir. Bu sistem sayesinde, ses izolasyon kabininin içerisinde oluşan sıcaklığın kabul edilebilir bir seviyede kalması sağlanır. Aynı zamanda rahat hava akışı sayesinde tropikal hava koşullarında bile en iyi ses yalıtımı sağlanır. Tuzlu deniz suyu ve tropik sıcaklıklar metal parçaların galvanik korozyona (elektroliz) maruz kalmasına neden olur. Oluşan ufak bir akım bile hasarlara sebebiyet verir. Bunu önlemek için Fischer Panda, 3,2 kW'den itibaren jeneratör ve motorları soğutan çift su soğutma devresi sistemini kullanmaktadır. Motor ve jeneratör tatlı su ile soğutulur. Deniz suyu yalnızca yüksek kalite bir alaşımdan (CuNi10Fe) üretilen eşanjör ile temas halindedir.

İdeal Sinüs

Panda jeneratörde, asenkron jeneratör ile voltaj kontrollü senkron jene-ratörlerin tüm avantajları bir araya toplanmıştır. Bu katerogide yapılan bir çok testten başarıyla geçen Fisher Panda jeneratörler, tam anlamıyla mükemmel bir sinüs dalgası sağlar. Bu özellik, klimalar, şarj cihazları, yazıcılar gibi hassas elektronik aletler için ideal çalışma ortamı sağlar.

Patentli Voltaj Kontrol Sistemi (VCS) ile Voltaj Kararlılığı - Sadece ± 3V Tolerans

10 yıldan daha fazla süredir Fischer Panda, jeneratör ve makinaların kont-rolünde kendi patentli voltaj kontrol sistemini kullanır. Bu sistem sayesinde motorun devir sayısı sürekli olarak kontrol altında tutulur ve asenkron jene-ratör çıkış voltajı ± 3 V tolerans aralığında çalışır.

Jeneratör Sinyal Arayüzü

Jeneratör Sinyal Arayüzü (GSI), Fischer Panda jeneratörünün herhangi bir güç yönetimi ya da bir kontrol ağına bağlanma olanağını sağlar. Programlanabilir lojik kontrol cihazları (PLC) gibi cihazlar sayesinde uzak ve yakın mesafeden jeneratör kontrolü sağlanır. Bu modülün gerilimsiz bağlantıları, harici uygulamalardan gelen jeneratör durum sinyallerini algılayıp jeneratörü çalıştırıp durdurmayı bile mümkün kılar.

Kolay Çalışma ve Kullanım Sağlayan Fischer Panda Panelleri

Fischer Panda kontrol panelleri, jeneratörleri kamaranızın içinden yönetme kolaylığını sağlar. Gerekli olan önemli bilgileri ekrandan takip edebilirsiniz. Paneller başka panellerle paralel ya da bir slave paneline bağlanabilir. Birden fazla yere kurulabilen paneller size teknenizde rahat bir kullanım sağlar. Örnek olarak; bir panel kamarınızda iken diğeri köprü üstünde ya da makina daire-sinde olabilir.

Opacmare; kapılar, iskeleler, vinçler ve bazı metal bileşenler, kablo geçişleri ve menteşeler gibi bazı metal parçalarını üreterek işe başlamıştır.

Harken Endüstri; kaliteli, yelkenli donanım ve aksesuarlarının lider üreticisi ve pazarlamacısıdır.

Harken dişlileri Amerika Kupası ve Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlara egemen oldu. Harken blokları, gezginler, furling sistemleri ve vinçler en küçük botlardan en büyük Megayatlar ve kruvazörler için rahatlıkla kullanılabilir.